fredag 31.07 - 2009

D.I.Y. Workshop Festival (nu med program!)

kl. 14:00 - Entré Gratis!

Kom og vær med til Dortheavej's første D.I.Y (Do It Yourself) festival med masser af fokus på D.I.T. (Do It Together)!! 3 dage med workshops, foredrag, folkekøkken, musik, sjov og ballade!

PROGRAM - FREDAG (hold øje med tilføjelser...)

14:00               Festivalen åbner

Med vegansk højt belagt klassisk smørrebrød

14-Luk            Alt-med-cykler workshop (Cykel Værkstedet i gården)

Alt-Med-cykler workshop, konstruktion og reparation - byg fx en flot tallbike, eller den vildeste kampvogn! Afsluttes med bikewars om søndagen.

*Svejseworkshop* (første workshop på dagen)
1. Sikkerhed:
En gennemgang af risici med svejsning - el, varme, gnister, gas, støj og afgasser. Det er helt grundlæggende for at man skal få adgang til svejsemaskinerne at man enten nærværer ved den her gennemgang eller henvender sig til mig eller nogen anden svejse-kompetent for at få en gennemgang af sikkerheds-rutinerne kring svejsemaskinerne, jeg gider ikke se flere kids og spader spille seje og ende på skadestuen med svejserøje eller brænde-sår. Tar ca 30 min.
2. Gennemgang af brug af vinkelsliber:
Sådan virker en vinkelsliber, sådan sætter du på og tar af slibeskiver, sådan bruger man de forskellige skiver, og hvad for noget skydds-udstyr skal man have.
Ca 15 min, max.
3. MIG/MAG-svejsning:
- Lige svejse-linier, 15 min. Jeg viser hvordan man svejser lige linjer for at sætte sammen metal-dele i hinanden.
- Punkt-svejsning, 15 min. Sådan svejser man sammen ting gennem punkt-svejsning.
- Rund-svejsning, 20 min. Hvordan man svejser sammen rør på den gode måde.
4. Pinde/elektrode-svejsning:
- Lige svejse-linier, 15 min. Sådan svejser man lige linier og vinkler med en pinde-svejs.
- Rund-svejsning, 20 min. Rør-svejsning, stel-svejsning, etc.

15-17               Seitan Workshop (Køkkenet - 1. sal i Annexet)

Lær at lave din egen seitan (vegansk kød-erstatningsprodukt) ud af hvedemel og en lækker marinade!

16-17:30          Esperanto (Mødelokalet - 2. sal i hovedhuset)

Esperanto er et sprog for dem, der ikke vil være med til at ét sprog, og én kultur, skal dominere over andre sprog, og kulturer. For dem der ikke vil være en del af en engelsksproget kapitalistisk imperialisme, men samtidig nemt vil kunne tale med hele verden. Esperanto er et neutralt verdenssprog, og så er det super nemt at lære!

16-19               Graffiti -  Learning by doing, pt. 1 (Salen - i hovedhuset)

Filmen "Style Wars" om graffiti i New York i slut 70erne - start 80erne vises som en slags introduktion, efterfulgt af et lille oplæg om lørdagens praktiske graffiti-workshop.

15-17               Kung Fu (Salen - 2. sal i annexet)

Bliv introduceret til Kung Fu - tag gerne noget tøj du kan røre dig i med.

15-16               Veganisme: Miljø, etik og dyrevelfærd (Caféen - 1. sal i annexet)

Oplæg om nogle af de forskellige perspektiver i veganisme. Hvad betyder kødindustrien for miljøet, hvorfor hæves mennesker over (andre) dyr, mm. Anti-speciesme, dyrevelfærd, global opvarmning, mennesket som art på lige fod med andre arter, det at leve som anti-speciesist.

17-18:30          Capoeira with Instrutor Ceguinho, Cordão de Ouro (Salen - 2. sal i annexet)

Bliv introduceret til Capoeira, kulturen + musikken - tag gerne noget tøj du kan røre dig i med.
*
Capoeira is a combination of martial arts, dance and music, created by the African slaves brought to Brazil. In this workshop, Instrutor Ceguinho will introduce you to some of the basics of capoeira: movements, kicks and defences. Also you will learn some traditional capoeira music. We will end the workshop by making a 'roda', the circle in which capoeira is normally played: the people in the circle make music, creating energy for two people playing each other inside the circle.

17-19               Var der noget du ville sige? (Caféen - 1. sal i annexet)

Zines er en vigtig del af DIY-kulturen, her kan vi kommunikere med hinanden om de ting, der er vigtige: punk rock, politik, viden om alt i verden, veganske madopskrifter, propaganda, klassiske politiske tekster og manifester, poesi og hvad der ellers optager os. Zines er en fuckfinger til sexistiske ungdomsblade, populistiske musikblade og kapitalistisk forlagsindustri og et realistisk bud på en anden måde at udbrede billeder og tekster på.
Workshoppen starter med et oplæg om zines (og diskussion, hvis du vil). Og vi kigger på en masse forskellige zines. Bagefter prøver vi at udvikle vores egne zine-projekter med hjælp og vejledning fra en aktivist, der er garvet udi zine-produktionens kunst. På denne zine workshop kommer du ikke til at sidde og klippe-klistre og klimpre formålsløst på en skrivemaskine. Til gengæld får du lyst til at gå hjem og lave dit eget zine, og du får al den viden, du skal bruge for at gøre det ordentligt. Måske har du lyst til at lave et zine med fotos, digte, tegninger eller tatoveringer. Eller et om dit yndlingsband, veganisme, feminisme, graffiti, black metal eller om det første år i det nye ungdomshus? Ja?

19:00               Vegansk Folkekøkken

Lækker mad til en flad 20'er

 

* QUEER TEMA CAFÉ *

Hele dagen laves Dödsmaskinen om til en café med mulighed for at hænge ud.
Der sælges drikkevarer, snacks, the og kaffe hele dagen.

 

21:00                Baren holder åbent

KCLlerten rapper
Og DJ NOGETSKALMANHEDDE vender plader (men ikke sammen...)


diy-festival.gif