torsdag 09.07 - 2009

Støttefest for Wayna Tambo

kl. 21:00 - Entré 50,-

Wayna Tambo er en radiostation og et ungdomskulturhus i El Alto, verdens højest beliggende by i Andesbjergene. Og en af Latinamerikas fattigste, hvor halvdelen af indbyggerne er under 19 år. Gennem kulturelle projekter med børn og unge såsom musik, teater og litteratur genoplives den indianske identitet og samfundkritikken artikuleres ud fra andinsk viden og filosofi. Stedet er blandt andet grobund for Bolivias voksende hip hop bevægelse.

Rapperen Abraham Bojorquez var en frontfigur i den politiske hip hop bevægelse i Bolivia og underviste i Wayna Tambo. Han døde den 20 maj i år, 26 år gammel. Arrangementet er udover at være en støttefest til Wayna Tambo også en mindekoncert, hvor der vil blive holdt et minuts stilhed.

Læs en nekrolog over Abraham Bojorquez:
http://upsidedownworld.org/main/content/view/1874/1/

 

I oktober 2008 var et dansk filmhold i Bolivia. Her optog de bl.a. en række interviews med Abraham Bojorquez, hvor han fortæller om sine projekter med den indianske lokalbefolkning i El Alto. Og en række freestyle rap sekvenser med Abraham i sin hjembys støvede gader.
Disse optagelser vil blive vist i løbet af aftenen.

 

WAYNA RAP (bolivia)
Wayna Rap er en gruppe unge bolivianere fra El Alto, Bolivia, som rapper om politiske emner på spansk, engelsk, aymara, quecha, guarani m.m. De synger om koka, fattigdom, prostestmarcher og anser sig selv som revolutionære sangere, der vil nå så mange som muligt. Deres musik er en blanding af hip hop og den traditionelle andinske musik i Bolivia med et klart politisk budskab. De arbejder desuden med underprivilegerede børn i El Alto med at undervise dem i rapmusik og politik.

www.myspace.com/waynarap

 

EL HIJO DE LA CUMBIA (argentina)
Cumbia has always been the Latin American underclass' percussion-loaded dance music.
El Hijo de la Cumbia from Buenos Aires focuses his music in Cumbia with sounds of hip hop, reggae and electronica.

www.elhijodelacumbia.com.ar/
www.myspace.com/elhijodelacumbia

 

+ DJ HVAD (ATK) - HVAD RAGA(DK) & DJ Nikee(DK)

 

Støttefest_wayna_tambo copy.gif